Top

Lasersko označevanje 2D kode direktno na izdelek.

Lasersko označevanje vseh vrst kod direktno na izdelek je enostavna in hitra tehnologija DPM označevanja.

Laserska svetloba s svojo močjo extremno natančno spremeni strukturo površine. Velikost pike s katero označujemo je 0,06mm v gorišču. Program v katerem se generira koda po zadnjih standardih pa omogoča popolno natančnost in zanesljivost kvalitete kode.

Vsak material zahteva določene parametre, ki omogočajo optimalno označeno kodo. Pri kovinag je idealna rešitev, da pred oznako kode naredimo quiet zone. To je območje označeno pred kodo, ki pomaga čitalcu pri branju saj zmanjšuje odboj svetlobe materiala. Pri plastičnih masah pa mrtvega območja ne potrebujemo in kodo lahko označimo standardno, v tem primeru so črni kvadratki kode gravirani ali kot inverzno kjer so gravirani kvadratki tisti kateri morajo biti pri standardnem graviranju beli. Način graviranja je zelo odvisen od materiala na katerega želimo kodo označiti.

Osnovni parametri katere prilagajamo so MOČ žarka, HITROST premikanja žarka, FREKVENCA žarka, DOLŽINA PULZA žarka ter POLNILO kode.

     

Ker pa se zavedamo časovnih stisk tehnologov v proizvodnji vam je na voljo naš specialist za lasersko označevanje, ki s svojimi 10 letnimi izkušnjami pomaga pri tovrstnih aplikacijah.